...................iklan iklan iklan.........................

NAK KAYA ...SILA KLIK....

Wednesday, 16 November 2011

Kawan OH kawan...jenis2 kawan yg ak kategorikan







 Kawan time kecik2 :



*Mereka hanya wujud time kita kecik2....bile dh besar..masing2 bawa haluan masing-masing...
*muka pn dh brubah..ade yang masih kenal antara satu sama laen...ade yang lansung xkenal, sbb prubahan
  fizikal yg ketara

Kawan Universiti :

*Kawan jenis ni, hanya muncul bersama kita ketika kita belajar, bila kita ade kt u
*Kawan yang macam ni tidak akan reply mesej kita atau angkat phone bile kita call dia 
  time cuti sem

Kawan sekolah men/ren :

*Kawan yang camnie pulak hanya wujud sewaktu kita sekolah rendah sekolah menengah...
   time sekolah rendah rapat,
*Bile dh masuk sekolah menengah hubungan mula renggang,ade yang makin rapat

Kawan lama :


*kawan yang macam ni takkan pernah jadi kawan baru, sebab kita dh lama kenal dia...lebih kurang macam
  kawan time kecik2....
*yang best nye dia dipanggil kawan lama sbb dia tetap terima kita walau apa perubahan yang berlaku pada diri
  kita


Kawan baru :


*Jika kita bertemu dengan orang baru dan perkenalan kita berterusan,
  tu dipanggil kawan baru
*kadang2 kawan baru ni tak boleh dipercayai sebab kita baru kenal
  mungkin dia wujud untuk menjadi kawan kita kerana (ingin /diupah)
  untuk melakukan sesuatu yang buruk terhadap kita


Kawan time cuti : 


* kawan yang macam ni best jugak, sebab bile time cuti dia ade untuk menemani kita
   sebab tak mahu kita keseorangan
*kawan yang macam ni adalah kawan yang bagus sebab tetap bersama dengan kita walau buruk perangai
  kita


***************its just me that categorized it....bkn dari wiki k...hahahahaha

1 comment:

  1. alangkah bahagianya jika dkelilingi kawan2 yg sekepala & hormat org lain...

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.